The Healing Craft Series: Mia-Marie

Navn: Mia-Marie Juhl Jørgensen
Alder:
20 år
Bopæl:
Hørve
Instagram:
@regnbuehaekling

Om artikelserien

The Healing Craft Series består af kunsthåndværkere som deler deres tanker og følelse vedrørende deres kreativitet og om hvordan det at skabe noget, kan være med til at forbedre deres mentale helbred.

“Kan jeg nå at gribe garnet og nålen og bare hækle i lige lange baner og så kan jeg faktisk begynde at rationalisere og bearbejde de tanker der udløste angsten.”

Mia-Marie Juhl Jørgensen, @regnbuehaekling


Hvad er dit håndværk og hvornår startede du?

Jeg hækler, men jeg har også mange andre kreative færdigheder, som at male, forme i ler og nålbinde. 

Det startede for alvor da jeg var 14 år. Min mor har altid brugt strik og hækling som terapi, og da jeg selv havde det svært med at afstresse gav jeg det et forsøg og jeg har ikke holdt op med at hækle siden. 

Hvad er det bedste tidspunkt/sted at hækle og hvorfor?

Det bedste tidspunkt er, når jeg har angst og føler mig overladt til mig selv. Det kan f.eks være når jeg er alene på en togrejse eller ikke kan sove om natten. Det hjælper mig rigtig meget at lave noget der sætter gang i mine håndled, men samtidig tvinger min hjerne til at tænke på, hvad jeg hækler og hvordan jeg får det til at se ud, som jeg vil have. Det bedste sted for mig at hækle, er hvor der er en god stol og god belysning. 

Hvad inspirerer dig (i livet og når du er kreativ)?

Jeg bliver meget inspireret af andre mennesker, der er passionerede omkring det de laver. Filosofi, kultur og natur interesserer jeg mig en del for, og det giver især også inspiration. Musik inspirerer mig også, især 70-80’ernes rockbands/musikere og sange, som jeg forguder. 

I kreativiteten er jeg meget inspireret af farver og motiver. Jeg har en enkelt farvekombination jeg altid vender tilbage til, når jeg er løbet tør for ideer eller bare vil lave noget jeg føler mig tryg i. Regnbue! 

Hvordan hjælper/har dit håndværk hjulpet dig og dit mentale helbred?

Det hjælper rigtig meget på min angst, og når jeg er tæt på et anfald. Kan jeg nå at gribe garnet og nålen og bare hækle i lige lange baner og så kan jeg faktisk begynde at rationalisere og bearbejde de tanker der udløste angsten. Men generelt når jeg er nervøs eller har en svær periode, hvor jeg normalt kun ligger og sover eller spiller computer, kan jeg føle mig produktiv ved hjælp af hækling.
Det er faktisk den fedeste følelse, at have hæklet et projekt færdigt, selvom mit mentale helbred stod i vejen. 

Hvad er dine råd til andre kunsthåndværkere (eller nystartede kunsthåndværkere)?

Lad være med at sammenligne dine færdigheder med andres, især i denne her digitale tidsalder, hvor vi nemt bliver påvirket, på godt og ondt af hvad vi ser på sociale medier. Lad ikke følgere, likes, kommentarer og views styre hvad du gør. Find din stil og gør hvad du synes er fedt! 

Andet du har lyst til at dele?

Jeg vil bare sige tusind tak til dig Mati, for at være en utrolig inspirerende kvinde. Jeg fandt dig på Instagram for et halvt år siden, og din udvikling har været så berigende at følge med i, især for en som mig der selv slås med psykiske lidelser. Du er en inspiration. Stort tak!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.