The Healing Craft Series: Rikke

Navn Rikke
Alder: 49 år
Bopæl: Gørding

Om artikelserien

The Healing Craft Series består af kunsthåndværkere som deler deres tanker og følelser vedrørende deres kreativitet og om hvordan det at skabe, kan forbedre deres mentale helbred.

[…] gør mere af det du elsker, for det er det, der gør dig smuk og stærk!”


Rikke, @boho_crea_dreams

Hvad er dit håndværk og hvornår startede du?

Jeg hækler og har gjort det i ca 14 år, og lærte det ved hjælp af Drops videoer og YouTube.

Hvad er det bedste tidspunkt/sted at hækle og hvorfor?

Jeg kan hækle hvor og hvornår jeg vil, og det er jo fedt at man kan have det med sig.

Hvad inspirerer dig (i livet og når du er kreativ)?

Positive mennesker, og mennesker der kæmper for at opfylde deres drømme, inspirerer mig
Mennesker der tør være autentiske, som tør vise alle deres underligheder, mennesker der tør være skøre og kreative, seriøs, sjove og mennesker som tør elske og leve

Mine børn inspirerer mig også til at se ting med andre øjne.

Kreativt bliver jeg inspireret af Instagram, Pinterest, når jeg shopper, ugeblade, og så har jeg generelt alt for mange idéer selv, til at kunne føre dem ud igennem hæklenålen, hvilket ofte resulterer i flere halvfærdige projekter fordi jeg får en ny ide, hvilket jeg godt kan irritere mig over.

Hvordan hjælper/har dit håndværk hjulpet dig og dit mentale helbred?

Hækling har hjulpet mig med at få ro på mit hoved, efter at ha været nede med stress i en længere periode. Det at man repeterer den samme bevægelse har en meget meditativ virkning og jeg synes det er nemmere at hækle end at meditere. Tankerne får lov at flyde og man finder en ro i det.

Hvad er dine råd til andre kunsthåndværkere (eller nystartede håndværkere)?

Mit råd til andre er at spørge dem der er erfarne, se videoer og tutorials, arbejd sammen med andre der har samme interesse, fordi der både er lærerigt og inspirende og motiverende. Og vær tålmodig… Nyd processen og lad være med kun at jagte resultatet.

Andet du har lyst til at dele?

Hvis vi gør det vi elsker, giver det os kræfter og overskud til at tage de kampe vi møder,
Så gør mere af det du elsker, for det er det der gør dig smuk og stærk!Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.