The Healing Craft Series: Nanna

Navn: Nanna
Alder:
27 år
Bopæl: Belgien/Danmark
Instagram: @_justnanna

Om artikelserien

The Healing Craft Series består af kunsthåndværkere som deler deres tanker og følelse vedrørende deres kreativitet og om hvordan det at skabe noget, kan være med til at forbedre deres mentale helbred.

“Dit hjerteslag er beviset på at det er vigtigt at lige præcis du er her i verden.”

Nanna, @_justnanna


Hvordan kommer din kreativitet til udtryk og hvornår startede du din kreative rejse?

Min kunst og kreativitet kommer til udtryk gennem ord. Jeg synes stadig at det er svært at sige at jeg er forfatter, men det jeg foretager mig bunder i skriverier. Jeg har skrevet siden jeg var barn. Historier og dagbøger. Men inden for de sidste par år, siden 2017, har jeg i højere grad skrevet spoken word poetry og prosa-poesi generelt. Det sidste år har jeg arbejdet på min første bog, som jeg lige nu er ved at redigere det sidste på.

Hvad er det bedste tidspunkt/sted at skrive på og hvorfor?

Jeg elsker at skrive midt på dagen. Om formiddagen med en mere handlekraftig og powerful energi. Om eftermiddagen med en blødere, mere eftertænksom energi. Stedet skal helst være på min yndlingskaffebar i Antwerpen, hvor jeg kan sidde og kigge ud af vinduet indimellem skriverierne.

Hvad inspirerer dig (i livet og når du er kreativ)?

Folk der beder om hjælp. At prøve noget nyt.
At opleve andre leve deres sandhed og det dé præcis har lyst til at give mig selv lov til at leve min sandhed og gøre præcis det jeg har lyst til.

Hvordan hjælper/har din kreativitet hjulpet dig og dit mentale helbred?

Min journaling-praksis har hjulpet mit mentale velværde på måder som traditionel terapi nærmest ikke har kunnet. Det har været mellem mig og mig. Ret fantastisk og virkeligt specielt. Jeg er blevet bedre til at opdage når jeg fortæller mig selv historier som ikke er sande.

Når jeg lader min indre kritiker få kontrollen og bestemme om jeg er “god nok”, er jeg nu i stand til at tage samtalen op med hende. Forsvare mig selv. Vende tilbage til kærligheden og kunsten. Hver gang jeg skriver på min bog, heler det også et eller andet. De der ting som så længe bare har siddet fast indeni, kommer nu ud og har ikke længere magten. Det eneste der gør følelsen af skam stærkere, er stilhed. Så det har været nødvendigt for mig at skabe det her frirum hvor alt kan siges. Alt kan skrives.

Hvad er dine råd til andre kunstnere (eller nystartede kunstnere)?

Spørg dig selv hvad det er du gerne vil kreere. Hvad det er dit indre barn/teenager har haft brug for at høre/se/opleve. Jeg tror på at vi selv har alle svarene inde i kroppen, og kan byde verden en magi som ikke ses hos nogen anden i hele verden. Så det er vigtigt at vi starter med os selv. Laver den kunst som vi har lyst til at lave.

Andet du har lyst til at dele?

Dit hjerteslag er beviset på at det er vigtigt at lige præcis du er her i verden. Hvis du ikke skulle være, så ville du ikke være.
Men her er du.
Tak for at du møder op. Tak for at du er her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.